Disse 21 leveregler baseret på sund fornuft får Indien på vejen til lykke
Rohit Sharma lever i et land, hvor voldtægtssager fordoblede mellem 1990 og 2008, og mord er mere end tredoblet i løbet af 60 år.
Han voksede op i den indiske hovedstad New Delhi og kan fortælle jer, hvad der synes indlysende: at hans folk er ved at miste deres moral. Forældre kæmper for at vejlede deres børn, midt i et samfund der er under moralsk forfald, men der er ingen eksisterende teknologi, de kan bruge til at gøre dette.
Men i 2007 fandt Sharma Vejen til lykke, som havde en stor indvirkning på ham. For at afprøve hvad bogen kunne gøre for andre, leverede han sit første seminar til 100 elever på skolen Vinay Nagar Bengali.
De studerende, til stor overraskelse og glæde fra deres lærere, hørte efter med fuld opmærksomhed. Mange aflagde bagefter et løfte om, at de aldrig ville overtræde levereglerne igen.
Før Indien vidste af det, havde Sharma uddannet mere end 2.400 af deres lærere. De bragte derefter Vejen til lykke til mere end 110.000 elever i 900 skoler.
Sharma rettede derefter sit blik mod politiet. Efter at have modtaget en præsentation af programmet, bestilte New Delhis vicepolitichef 10.000 eksemplarer af Vejen til lykke, med politiets logo stolt placeret under dens titel. Sharma blev bedt om at bringe workshoppen til politiet i hver af byens distrikter. En enhed – færdselspolitiet i New Delhi – besluttede at gøre Vejen til lykke til kernen i deres program for at håndtere trafik lovovertrædere i hele byen. Mange af de 55.000 lovovertrædere var så tilfredse med, hvad de lærte, at de takkede politiet for deres ”straf”.
Og i anledning af FN’s lykkedag, slog Sharma og politiet sig sammen og skabte en kæmpe parade, hvor omkring 2.500 mennesker deltog. Et medlem af det indiske parlament lancerede paraden, der blev sendt ud til 60 millioner seere på et af de mest sete tv-netværk i landet.
Alt i alt, har Sharma nu uddannet mere end 3.000 betjente og uddelt mere end 37.500 hæfter udover 16 delstater i Indien. Med hjælp fra de nationale medier, har han nået mere end 70 millioner mennesker med de 21 leveregler.
”Hvor end jeg har bragt Vejen til lykke, har jeg haft 100 % succes,” siger han. Han har planer om at rejse til hver af Indiens 29 delstater for at introducerer kampagnen til alle skoler og politi, i sin bestræbelse på at skabe et bedre Indien, som Sharma mener bliver mere og mere en realitet med hvert hæfte.
Som det var den oprindelige hensigt for denne vejledning til et bedre liv baseret på sund fornuft, er roen begyndt at sprede sig udover landet.
TAGER AFFÆRE
Idet Vejen til lykke-holdet tager affære,
falder kriminaliteten i Ungarn
Medlemmerne af det ungarske Vejen til lykke-hold er på en mission for at forandre deres land. Specifikt sigter de efter at reparere mislykkede ægteskaber ved at promovere leveregel 3: ”Vær ikke promiskuøs.” De arbejder også på at få børn væk fra gaderne og tilbage ind i skolen ved at bruge leveregel 16: ”Vær flittig.” Og til sidst, vil de gerne opnå et fald i kriminalitet ved at minde folk om leveregel 9: ”Gør ikke noget ulovligt.”
Gennem uddeling af Vejen til lykke-hæftet, sociale mediekampagner, online rådgivning og levering af seminarer, er dette hold begyndt at vende rundt på situationen. Sammenfaldende med igangsættelsen af deres initiativ, er antallet af årligt registrerede forbrydelser begyndte at falde i tusindvis og er fortsat med at falde i tre år i træk.
HJÆLP MED AT FORANDRE VERDEN
The Way to Happiness Foundation International arbejder på at vende samfundets moralske forfald gennem genopretningen af tillid og ærlighed ved bredt at udbrede de 21 leveregler. Bidrag bruges til trykning og distribution af Vejen til lykke-hæfter og ‑undervisningsmaterialer.